Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga toegepast wordt op de zwangerschap en de bevalling. De zwangerschap is een door de natuur aangereikt bewustwordingsproces, waarin de transformatie naar het moederschap begint. Zwanger zijn is een bijzondere ervaring die grote fysieke, mentale en emotionele veranderingen met zich meebrengt.

Informatie over de stijl waarin ik lesgeef vind je onder de tab 'Yoga'. Deze stijl pas ik ook toe tijdens zwangerschapsyoga. De zwangerschapsyogaoefeningen zijn gericht op drie thema's: ontspanning, concentratie én kracht en maken niet alleen je spieren soepel en sterk om je zwangerschap en bevalling beter te laten verlopen, maar geven je vooral veel vertrouwen in je eigen lichaam. Vertrouwen ook in de wijsheid van je lichaam, dat van nature over alle kennis beschikt die nodig is om zwanger te zijn en te bevallen. De adem staat daarbij centraal; jij en je kindje staan centraal: 'Jij en je kindje, in één adem.'.

Tijdens de oefeningen leer je hoe je de adem kunt gebruiken als middel om je bewust te leren ontspannen en je aandacht en kracht daar te kunnen richten waar die in de zwangerschap en tijdens de bevalling nodig zijn. Zo kan de adem je tijdens de zwangerschap ondersteunen bij het omgaan met allerlei ongemakken, klachten en pijn. Tijdens de bevalling is de adem een belangrijk hulpmiddel om te ontspannen, ontsluitingsweeën op te vangen en de kracht van persweeën op helpende wijze in te zetten.

Zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus; iedere maand komt er één thema aan bod. Het maakt daarom niet uit wanneer je begint, maar hoe eerder je begint hoe meer profijt je van de oefeningen en de lessen hebt. Je kunt starten vanaf de 14e week van je zwangerschap; je hoeft geen yoga-ervaring te hebben. Eens per vier weken is ook je partner van harte welkom. De partnerles is vooral gericht op jullie gezamenlijke beleving en op ademoefeningen en massage, waarmee je partner jou tijdens de zwangerschap en de bevalling optimaal kan ondersteunen.

lestijd
in overleg

tarief
€ 40,00 per maand
€ 10,00 per losse les (in de uitgerekende maand/partnerles)