Over mij

Mijn naam is Ria Eilander. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. In de jaren erna kwam yoga met enige regelmaat op mijn pad. In 2014 ben ik begonnen met de 4-jarige Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte in Bilthoven. Deze opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland en de Europese Yoga Unie. Na het tweede basisjaar heb ik mijn bevoegdheid behaald om yogales te geven. Inmiddels heb ik ook het derde basisjaar, het specialisatiejaar voor zwangerschapsyoga en de modules ayurvedische massage, adem & ademtherapie, yoga & anatomie, yoga voor ouderen en yoga & meditatie met succes afgerond. In het najaar van 2023 heb ik tenslotte mijn afstudeerscriptie ‘Vrouw in Vrede’ op papier gezet, waarna ik het 500-uurs diploma heb mogen ontvangen! De studiejaren in Bilthoven zijn een prachtige ontdekkingsreis geweest.

Mijn leven lang ben ik al geïnteresseerd in wat mij en mensen om me heen beweegt. Waarom ben ik zoals ik ben, zijn mensen zoals ze zijn, doe ik zoals ik doe en doen mensen zoals ze doen? Ik volgde de Academie voor Coaching & Counselling en de Academie voor Psychodynamica. Toch vond ik in deze studies onvoldoende ervaringsgerichte antwoorden. In de praktijk kon ik niet echt met alle theoretische kennis en behandelmethodes uit de voeten. Tot ik intensief op de yogamat belandde... Dat gaf me de mogelijkheid om opgedane kennis zelf te gaan ervaren. Op de mat ontmoette ik ‘zodoende’ onverwacht en gaandeweg mezelf! De verbinding tussen adem en lichaam in de oefeningen gaf me meer en meer (zelf)bewustzijn. En dat spel van lichaam & adem & bewustzijn (yogalab) gaat nog steeds door. 

Deze ervaring deel ik graag met jou en mijn uitnodiging is dan ook om jezelf op de yogamat te ontmoeten: kom zelf op de mat ervaren wat yoga voor jou kan betekenen. Van harte welkom!"Het ziende is thuis in zichzelf."