Ayurvedische massage

De ayurvedische massage is afkomstig uit India. Er gaat een eeuwenoude gezondheidsleer achter schuil. Door middel van verschillende technieken zoals kloppen, kneden, wrijven en wringen wordt de levensenergie gestimuleerd en worden blokkades opgeheven. De massage heeft een vaste volgorde, waarbij het gehele lichaam aan bod komt. Het heeft een vitaliserende werking, versterkt het immuunsysteem, stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en geeft een gevoel van welzijn. Ook biedt het verlichting aan spierspanning en heeft het een stimulerend effect op de lymfestroom en de bloedsomloop.

De massage verloopt zoveel mogelijk in stilte, zodat je je aandacht bij jezelf houdt, je volledig kunt ontspannen en je bewust blijft van je lichaam. Uit het hoofd, in het lichaam.

De ayurvedische massage wordt traditioneel gegeven op een zachte ondergrond op de grond. De totale lichaamsmassage duurt ongeveer vijf kwartier. Deelmassages zijn ook mogelijk. Je wordt gemasseerd met warme, geneeskrachtige kruidenolie.

Draag bij voorkeur oudere kleding: de olie is nog op je huid als je naar huis gaat. Na afloop van de massage is het belangrijk om voldoende warm water te drinken, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Na ongeveer een uur is de geneeskrachtige werking van de olie uitgewerkt en kan die onder de douche afgespoeld worden.

Deze massage wordt niet toegepast in geval van acute of actieve koorts of ziekte. In een meer chronische fase kan de massage juist verlichting geven.


tarief
€ 45,- voor een volledige lichaamsmassage